Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - زندگي نامه ايلان ماسک (Elon Musk) به عنوان معروف ترين مرد جاه طلب دنياي علم و تکنولوژي در عصر حاضر، براي بسياري از ما جالب و خواندني است. در ادامه فراز و نشيب‌هاي زندگي ايلان ماسک را با هم مرور خواهيم کرد.
شايد بزرگ‌ترين سوالي که با شنيدن اسم ايلان ماسک به ذهن خطور کند اين باشد که «واقعا چه کاري از اين شخص برنمي‌آيند؟!» ماسک علاوه بر هدايت کمپاني‌هاي نامداري چون تسلا (Tesla) و اسپيس ايکس (SpaceX)، در شرکت "OpenAI” و سولارسيتي (SolarCity) هم فعاليت دارد و دائما در حال تحت تاثير قرار دادن دنياي فناوري است؛ او به تازگي اظهار کرد که تا خارج کردن انسان از زمين و ايجاد تمدن بر روي مريخ، کاملا از دستاوردهايش خوشحال و راضي نمي‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از طرف ديگر، شرکت تسلا به تازگي از "Model 3"، خودرويي مقرون به صرفه که به اعتقاد برخي محصولي کليدي در جايگزيني اتومبيل‌هاي سوخت فسيلي با اتومبيل‌هاي الکتريکي است، رونمايي کرد.
به جرات مي‌توان گفت که ايلان ماسک در ميان فعاليت‌هاي مختلف، از اکتشافات فضايي و ساخت خودروهاي برقي گرفته تا تحقيق در مورد مضرات هوش مصنوعي (AI) و توسعه فناوري استفاده از انرژي‌هاي تجديد پذير، ورژن واقعي توني استارک (Tony Stark)، شخصيت اصلي سري فيلم‌هاي مرد آهني است.
اما زندگي اين کارآفرين نابغه هميشه اينطور پربار نبوده و سختي‌ها و چالش‌هاي زيادي در مسير موفقيت ماسک وجود داشته‌اند که در ادامه مهم‌ترين آن‌ها را بررسي خواهيم کرد؛ اين شما و اين هم زندگي ‌نامه ايلان ماسک:

ايلان ماسک در روز 7 ام تيرماه سال 1350 در پرتوريا (Pretoria) آفريقاي جنوبي، به دنيا آمد.
پدر او اِرول ماسک (Errol Musk) که خود يک مهندس الکترونيک است، پسرش را به عنوان متفکري درون‌گرا توصيف مي‌کند؛ بر اساس صحبت‌هاي ارول، درزماني که در ميهماني‌ها مردم عادي مشغول خوش‌گذراني بودند و در مورد مسائل روزمره‌اي چون مسابقات ورزشي بحث مي‌کردند، ايلان کوچک به دنبال کتاب‌خانه ميزبان مي‌گشت و ساعت‌ها غرق کتاب‌هايي که پيدا مي‌کرد، مي‌شد.
زندگي نامه ايلان ماسک ؛ فراز و نشيب‌هاي زندگي جالب‌توجه‌ترين مرد حوزه تکنولوژي

مادر ايلان، مِي ماسک (Maye Musk)، اهل کانادا و يک متخصص تغذيه است که عکسش به عنوان مدل بر روي جعبه غلات صبحانه "Special K” و مجله تايم چاپ ‌شده است.

مِي و اِرول ماسک در سال 1359 از هم طلاق گرفتند؛ در آن زمان ايلان نه ساله و برادر کوچک‌ترش کيمبال (Kimbal)، تصميم گرفتند که با پدرشان زندگي کنند.

ايلان ماسک در سن 12 سالگي بازي ساده‌اي با نام "Blastar” را طراحي کرد و آن را به قيمت 500 دلار به يک مجله کامپيوتري فروخت. ماسک ادعا مي‌کند که اين بازي در عين سادگي از بازي "Flappy Bird” بسيار جذاب‌تر بود!

اما ايلان در مدرسه اوقات خوشي را نمي‌گذراند؛ همانطور که در کتاب زندگي‌نامه «ايلان ماسک: تسلا، اسپيس ايکس و تلاش براي رسيدن به آينده‌اي فوق‌العاده» به آن اشاره شده است، بعد از اينکه چند نفر از هم مدرسه‌اي‌هاي ماسک او را از پله‌ها به پايين پرت کرده و به شدت کتک زدند، ايلان نوجوان چند روزي را در بيمارستان بستري شد.

پس از گذراندن دوران دبيرستان، ايلان ماسک به همراه خواهرش توسکا (Tosca) و برادر و مادرش به کانادا نقل‌مکان کرد و به مدت دو سال در دانشگاه کويينز (Queen’s University) شهر کينگستونِ استان انتاريو مشغول به تحصيل شد.

تصويري مربوط به سخنراني فارغ‌التحصيلي ايرادشده توسط ايلان ماسک در مؤسسه فناوري کاليفرنيا (CalTech)، در سال 1391

با اين حال، ماسک تحصيلاتش را در دانشگاه پنسيلوانيا به اتمام رساند و دو مدرک در رشته‌هاي فيزيک و اقتصاد گرفت.

او در دوران تحصيل در دانشگاه پنسيلوانيا خانه‌اي ده اتاق خوابه را به همراه يکي از همکلاسيانش به نام اَديو رِسي (Adeo Ressi) که اکنون از کارآفرينان معروف آمريکايي است، اجاره کرد و آنجا را به يک کلوپ شبانه غيررسمي تبديل کرد. اين اقدام ماسک جزو اولين تلاش‌هاي او براي ورود به عرصه کارآفريني بود.

پس از فارغ‌التحصيلي ماسک براي گرفتن مدرک دکترا به دانشگاه استنفورد کاليفرنيا رفت، اما فقط دو روز طول کشيد تا او نظرش را در مورد ادامه تحصيل تغيير دهد و تصميم بگيرد که شانس خود را در حباب دات-کام (Dot-com Bubble) که در آن زمان بازارهاي اقتصادي را دگرگون کرده بود، امتحان کند. ماسک هرگز به دانشگاه استنفورد بازنگشت.
زندگي نامه ايلان ماسک ؛ فراز و نشيب‌هاي زندگي جالب‌توجه‌ترين مرد حوزه تکنولوژي

پس از اين، ماسک به همراه برادرش با 28 هزار دلار از سرمايه پدرشان استارتاپي با نام "Zip2” را راه‌اندازي کردند. اين کمپاني تحت وب اطلاعات مربوط به راهنماهاي سفرهاي گردشگري شهري را براي روزنامه‌هايي مانند نيويورک تايمز و شيکاگو تريبيون (Chicago Tribune) فراهم مي‌کرد.
ايلان ماسک در مورد خاطرات دوران شکوفايي Zip2 مي‌گويد که فشار کار او را مجبور مي‌کرد تا در دفتر کارش بخوابد و در مکان‌هاي عمومي مانند انجمن مسيحي مردان جوان (YMCA) حمام کند. تمام اين سختي‌ها با خريد شرکت توسط کمپاني کامپک (Compaq) به قيمت 341 ميليون دلار پول نقد و سهام، به نتيجه‌ي مطلوب رسيد. سهم ماسک از اين قرارداد 22 ميليون شد.
ايلان ماسک با 10 ميليون دلار از سرمايه‌اش شرکت بانکي آنلاين "X.com” را در سال 1378 راه‌اندازي کرد. يک سال بعد، اين شرکت با "Confinity”، استارتاپي که به کمک بيزنس‌من معروف پيتر تيل (Peter Thiel) شکل گرفته بود، ادغام شد و کمپاني ترکيبي جديدي با نام پي‌پل (PayPal) شروع به کار کرد.

ايلان ماسک به عنوان مديرعامل پي‌پل انتخاب شد، اما اوضاع به اين خوبي پيش نرفت؛ پس از مدتي ماسک به بنيان‌گذاران شرکت فشار آورد که سرورها را از سيستم‌عامل مجاني يونيکس (Unix) به ويندوز مايکروسافت منتقل کنند. مکس لوچين (Max Levchin) يکي از اعضاي هيات مديره و مدير ارشد فناوري آن زمانِ کمپاني با او مخالفت کرد و به همين ترتيب اختلاف ميان موسسان بالا گرفت.

در سال 1379 ايلان ماسک که براي اولين بار در مدت‌ها به مسافرت رفته بود، در داخل هواپيمايي که به سمت استراليا پرواز مي‌کرد قرار داشت که هيئت‌مديره او را از سمت مديرعاملي برکنار کردند و لوچين مديرعامل جديد شرکت شد. ماسک سال‌ها بعد در مصاحبه‌اي با مجله فورچون (Fortune) گفت که «رفتن به تعطيلات همين مشکلات را هم ايجاد مي‌کند!»

با اين وجود ايلان ماسک همچنان بزرگ‌ترين سهامدار شرکت باقي ماند و پس از خريده شدن پي‌پل توسط کمپاني "eBay” در سال 1381 به مبلغ 1.5 ميليارد دلار، 165 ميليون به اين کارآفرين خلاق رسيد.

ايلان ماسک که مدت‌ها قبل از کسب درآمد از فروش پي‌پل طرفدار ايده‌هاي علمي تخيلي بود، فکر فرستادن موش و نمونه‌هاي گياهي را به مريخ در سر مي‌پروراند. او در تلاش بود که چند موشک از رده خارج شده شوروي را بخرد، اما به اين دليل که فروشنده‌ها مبلغ 8 ميليون دلار را براي هر موشک درخواست کردند، ماسک تصميم گرفت تا خودش موشک‌هاي ارزان‌تري بسازد.

به همين ترتيب ايلان ماسک در سال 1381 شرکت فناوري‌هاي اکتشاف فضايي يا همان اسپيس ‌ايکس را تاسيس کرد. هدف اصلي ماسک از اينکار توسعه روش‌هايي براي کاهش هزينه سفرهاي فضايي به ميزان 10 برابر هزينه‌هاي فعلي بود.

اولين موشک‌هاي اسپيس ايکس به افتخار فضاپيماي ميلينيوم فالکون (Millennium Falcon) از سري فيلم‌هاي جنگ ستارگان، فالکون 1 و فالکون 9 نام‌گذاري شدند.

يکي ديگر از فضاپيماهاي اين شرکت هم به ‌افتخار آهنگ معروف "Puff, the Magic Dragon”، دراگون نام‌گذاري شد. ايلان ماسک اين اسم را به عنوان يک دهن‌کجي به تمام کساني که به توانايي‌هاي اسپيس ايکس براي ارسال فضاپيما به خارج از جو زمين باور نداشتند، انتخاب کرده بود.

يکي از اهداف بلندمدت اسپيس ايکس استعمار مريخ است! ايلان ماسک اظهار کرده که تا عادي شدن شرايط پرواز سامانه‌ي حمل‌ و نقل ميان‌ سياره‌اي (ITS)، که براي انتقال انسان به مريخ طراحي شده، سهام اين شرکت به صورت عمومي عرضه نخواهند شد.

هم‌زمان با اين اتفاقات، نقشه‌هاي ديگر ماسک بر روي زمين در جريان بودند؛ در سال 1383 اين نابغه تکنولوژي اولين سرمايه‌گذاري خود را که تاکنون جمعا به مبلغ 70 ميليون دلار رسيده، در شرکت تسلا موتورز انجام داد. يکي از موسسان اين شرکت، مارتين اِبرهارد (Martin Eberhard)، از مديران باسابقه‌ي حوزه استارتاپي است.

مارتين اِبرهارد
ايلان ماسک به عنواني يکي از اعضاي هيئت‌مديره تسلا، نقش مهمي در تصميمات گرفته‌شده آن زمان داشت. او در ساخته اولين ماشين تمام الکتريکي کمپاني با نام تسلا رودستر (Tesla Roadster) که در سال 1385 عرضه شد، کمک بسياري کرد.

خودرو تسلا رودستر
با وجود تمام اين‌ها، ايلان ماسک در سال 1385 ايده تاسيس سولارسيتي، شرکتي براي فعاليت در زمينه‌ي استفاده از انرژي خورشيدي و مقابله با گرمايش جهاني را عملي کرد و سرمايه اوليه راه‌اندازي شرکت را در اختيار دو نفر از اقوامش، پيتر و ليندن رايو، قرار داد. در سال 1395 سولارسيتي در قراردادي 2.6 ميليارد دلاري به کمپاني تسلا واگذار شد.

اما اوضاع تسلا در زمان مديريت اِبرهارد خوب پيش نمي‌رفت و کمپاني بيش از حد انتظار ضرر مي‌داد. در سال 1386 ماسک با راه‌اندازي يک کودتا در هيئت‌مديره، ابرهارد را برکنار کرد.

در سال 1387 بحران اقتصادي مشکلات زيادي را براي تسلا ايجاد کرده بود؛ ماسک در اين سال مبلغ 40 ميليون دلار را در شرکت سرمايه‌گذاري کرد و 40 ميليون دلار ديگر را هم به عنوان وام در اختيار هيئت‌مديره قرار داد تا از ورشکستگي تسلا جلوگيري کند. در همين سال او به عنوان مديرعامل شرکت انتخاب شد.

اما فعاليت در اسپيس ايکس، تسلا و سولارسيتي باعث شده بود که هيچ پولي براي ايلان ماسک باقي نماند. در سال 1387 هزينه‌هاي تسلا رو به افزايش بود و اسپيس ايکس هم در پرتاب موشک فالکون 1 به مشکل برخورده بود. ماسک که از اين سال به عنوان بدترين دوران عمرش ياد مي‌کند، تا يک سال بعد براي گذراندن زندگي از دوستانش پول قرض مي‌گرفت!

در همان دوران ماسک درگير طلاق از همسرش جاستين ماسک (Justine Musk)، نويسنده‌اي کانادايي که از او 6 پسر داشت، بود.

اما کمي بعد اسپيس ايکس موفق شد قراردادي 1.5 ميليارد دلاري را با ناسا (NASA)، براي ارسال محموله به فضا، ببندند و همچنين، سرمايه‌گذاران ديگري به شرکت تسلا علاقه‌مند شدند.

در سال 1389 اوضاع به کلي تغيير کرد؛ در اوايل تابستان، تسلا رويداد 226 ميليون دلاري عرضه عمومي سهام خود را برگزار کرد و به اولين کمپاني اتومبيل‌سازي تبديل شد که بعد از شرکت فورد (Ford) در سال 1335، به يک کمپاني عمومي تبديل مي‌شود. با اين اتفاق ايلان ماسک در حدود 15 ميليون دلار از سهام خود را فروخت توانست سروساماني به شرايط اقتصادي‌اش بدهد.

موفقيت‌هاي چشمگير ماسک به غير از علاقه‌مندان دنياي فناوري، در ميان ساير بخش‌هاي جامعه هم خبرساز شده بود؛ شخصيت اصلي فيلم‌هاي مرد آهني (Iron Man) که رابرت داوني جونيور نقش او را ايفا مي‌کند تا حدودي بر اساس زندگي ماسک نوشته ‌شده است و شايد به همين خاطر باشد که در فيلم مرد آهني 2، اين کارآفرين برجسته براي چند لحظه در يکي از سکانس‌ها حضور دارد.

ايلان ماسک فيلم مرد آهني 2
با اين تفاسير زندگي شخصي ماسک پر از فراز و نشيب بوده است؛ او در سال 1387 با بازيگري به نام تلولاه ريلي (Talulah Riley) آشنا شد و در سال 1389 اين دو با هم ازدواج کردند، اما پس از گذشت دو سال از هم طلاق گرفتند. در تابستان 1392 ريلي و ماسک مجددا با هم ازدواج کردند، در پاييز 1393 ايلان درخواست طلاق داد، اما درخواستش را پس گرفت و در اواخر سال 1394 هم تلولاه براي طلاق اقدام کرد.

اما زندگي حرفه‌اي ايلان ماسک بسيار موفق بود؛ تا پاييز سال 1394 اسپيس ايکس 24 پرتاب را براي ماموريت‌هايي چون رساندن ملزومات به ايستگاه فضايي بين‌المللي (ISS) انجام داد و در اين ميان رکوردهاي زيادي را شکست. در سال 1395 هم موشک فالکن 9 با فرود بر روي يک پلتفرم دريايي، تبديل به اولين موشک مداري با قابليت استفاده مجدد شد.

به نظر مي‌رسد که خلاقيت ايلان ماسک حد و مرز نمي‌شناسد! با وجود فعاليت در حوزه انرژي‌هاي پاک، ساخت خودروهاي الکتريکي و تلاش براي ايجاد تمدن بر روي مريخ، ماسک يک سيستم حمل و نقل فوق پيشرفته که قابليت طي کردن فاصله بين شهرهاي لس آنجلس و سان فرانسيسکو را در مدت زمان 30 دقيقه دارد و هايپرلوپ (Hyperloop) نام گرفته را طراحي کرده است. در حالي که ساير شرکت‌ها هم به اين حوزه وارد شده‌اند، اين نابغه کارآفرين اعلام کرده است که قرار است ورژن مخصوص به خود را از اين سيستم حمل و نقل بسازد.

در پاييز سال 1394 هم ايلان ماسک سازمان غيرانتفاعي "OpenAI” را با هدف تحقيق در مورد کسب اطمينان از اينکه هوش مصنوعي بشريت را نابود نمي‌کند، تاسيس کرد. او اظهار کرده است که پژوهش در اين زمينه در ميان نگراني‌هاي اصلي‌اش قرار دارد.

فعاليت‌هاي ماسک در OpenAI در حالي است که توسعه قابليت رانندگي اتوماتيک خودروهاي تسلا با کمک هوش مصنوعي به يکي از مهم‌ترين نقاط تمرکز اين شرکت تبديل شده است.

در پاييز سال 1395 ايلان ماسک توييتي در مورد تاسيس يک شرکت با نام کمپاني بورينگ (The Boring Company) که براي حرکت راحت‌تر ماشين‌ها در محل‌هاي پرترافيک، مسيرهاي تونل مانندي را در زير خيابان‌ها احداث مي‌کند، منتشر کرد، اما فالوورهاي او خيال کردند که اين توييت فقط يک شوخي بوده است؛ کمپاني بورينگ حفاري اولين تونل‌هاي خود را در زير خيابان‌هاي لس آنجلس آغاز کرده است!

شايد فکر کنيد که با همه ايده‌هاي خلاقانه ايلان ماسک آشنا شده‌ايد، اما به علاوه تمام اين‌ها، ماسک شرکتي به نام نئورالينک (Neuralink) را با هدف متصل کردن مغز افراد به کامپيوتر، به راه انداخته است؛ او اعتقاد دارد که با پيشرفت‌هاي غيرقابل توقف فناوري هوش مصنوعي، انسان‌ها هم بايد براي مقابله با خطرات احتمالي به گونه‌اي خود را تجهيز کنند.

در اين اواخر تصميمات ماسک حاشيه‌ساز شده بودند؛ انتقادهاي زيادي پس از پيوستن ايلان ماسک به کميته مشاوران فناوري دونالد ترامپ، متوجه وي شد، اما در نهايت با اتخاذ تصميم کناره‌گيري آمريکا از پيمان اقليمي پاريس توسط ترامپ، او خود را از اين کميته کنار کشيد.

در انتها هم مي‌توان به اوضاع اميدوارکننده و سرشار از موفقيت ايلان ماسک در سال 1396 اشاره کرد؛ شرکت تسلا به تازگي خودرو «مدل 3» که 35 هزار دلار قيمت دارد و به نسبت ساير مدل‌ها مقرون به صرفه‌تر است را روانه بازار کرده است. طبق صحبت‌هاي ماسک، تاکنون 450 هزار درخواست پيش‌خريد اين مدل جديد اتوموبيل‌هاي برقي تسلا به ثبت رسيده است. در زمينه‌هاي ديگر هم موفقيت‌هاي روزافزون اين کارآفرين نابغه تيتر اخبار شده‌اند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۹۵۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ رهبر انقلاب به نامه رییس سازمان تبلیغات اسلامی: کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کارهای اسلامی و جهادی است

به گزارش قدس آنلاین رهبر معظم انقلاب در پاسخ به نامه حجت‌الاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در خصوص جزئیات حرکت هم‌افزای ملی زندگی با آیه‌ها، نکات زیر را مرقوم فرمودند:

بسمه تعالی

کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کارهای اسلامی و جهادی است. مراقب باشید در نیمه‌ی راه رها نشود.

پیگیری نکردن کارها و روزآمد نکردن برنامه‌ریزی‌ها آفت بزرگ سرفصل‌های شوق‌انگیز است.

در باب قرآن، کار لازم ابتدایی، فهم معانی کلام خداوند است و البته حفظ هم بسیار مهم است.

گفتنی است؛ پویش ملی زندگی با آیه‌ها با محوریت حفظ موضوعی آیاتی از قرآن کریم در ماه رمضان با مشارکت بیش از ۱۰ میلیون نفر و محوریت ۳۰ آیه کلام الله مجید برگزار شد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • انیمیشن‌هایی متفاوت برای بزرگتر‌ها؛ انیمیشن‌هایی مفرح برای بچه‌ها
  • ۵۳ نکته از نامه‌ای برای زندگی
  • پاسخ رهبر انقلاب به نامه رییس سازمان تبلیغات
  • پاسخ رهبر انقلاب به نامه رییس سازمان تبلیغات اسلامی: کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کارهای اسلامی و جهادی است
  • تولید انبوه محصولات دانش‌بنیانی مورد حمایت وزارتخانه‌ها قرار گیرد
  • غول جدید ماهواره‌ای به رقابت با ایلان ماسک می‌رود
  • انیمیشن‌هایی متفاوت برای بزرگترها ؛ انیمیشن‌هایی مفرح برای بچه‌ها
  • پراپ تریدینگ: سفری هیجان‌انگیز در دنیای معاملات با سرمایه شرکتی
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • ملاقات آی شو اسپید با ری میستریو و گرفتن ماسک ویژه از اسطوره WWE / فیلم